Често задавани въпроси

За децата от ПК и начален етап (1 до 4 клас) предлагаме целодневна организация от 8:30 до 16:30 ч., като учебните часове започват в 8:45 ч и продължават до 16:30. Взимането на децата става от 16:30 до 17:00 ч.

Обучението по английски език започва от ПК/1 клас в рамките на 6 учебни часа седмично. Тази интензивност на чуждоезиковото обучение се запазва до 7-ми клас включително. Голяма част от нашите ученици в края на 4-ти клас успешно полагат изпит за Кеймбридж сертификат за ниво А2, а в края на 7-ми клас покриват изискванията за ниво B1-B2 по Общоевропейската езикова рамка.

  1. В допълнение на разнообразната дневна програма, училище Искра предлага и богата гама от допълнителни занимания по интереси в извънучебно време. Следете страницата https://iskraschool.bg/obrazovanie/izvienklasni-deinosti/ за актуална програма на предлаганите занимания

В дневния режим е предвидено време за закуска, обяд и следобедна закуска.

Родителите на децата от училището могат да се възползват от следните възможности:

1. Кетъринг
Училище „Искра“ предлага услугите на външна кетъринг фирма, която ежедневно осигурява топла и качествена храна на учениците 
Предлаганото меню е здравословно и съобразено с възрастовите потребности на децата. 
Всяко семейство има възможност за поръчка на седмична база през онлайн платформата https://smartercard.bg/

2. Домашно приготвена храна
По преценка на родителите децата могат да се хранят и с домашно приготвена храна. Училище „Искра“ има изискване тя да е здравословна, да не съдържа пакетирани изделия и такива с високо съдържание на захар. В училище има условия за притопляне на храната, всяко дете има свои прибори, купички и чашки. 

Независимо от избрания вариант децата се хранят заедно. 

ЧОУ ‚Искра“ работи с екип от сертифицирани и кредитирани специалисти в сферата на психичното здраве, образование и социални услуги от“ ЦЕНТЪРЪТ“ ЕООД и техни партньори. Те работят в сътрудничество с учителите с цел изготвяне и прилагане на план за специфична подкрепа в класа или на определени ученици.


В дневния режим на децата е предвидено време за игра и свободно време на открито. Децата в ЧОУ „Искра“ не само играят навън ежедневно, те много често изнасят класната стая в обширния зелен двор на училището.

Не се разрешава внасянето на каквито и да е средства за комуникация от учениците на територията на Частно Основно Училище „Искра“.
Комуникацията на децата с родителите става посредством техните преподаватели. 

Децата прекарват основната част на дните си в училище. Всяко дете има свое лично шкафче за съхранение на лични вещи, както и гардеробче. 

В Частно Основно Училище „Искра“ изискваме децата да разполагат в училище с резервни дрехи, гумени ботуши, дъждобран, комплект прибори за хранене и пантофи.

Всички учебници, учебни помагала, тетрадки и работни листове се съхраняват в училище, като всеки един родител има възможност да ги вземе и разгледа вкъщи когато пожелае. 

Децата носят единствено приготвената от вкъщи храна, в случай, че не се възползват от кетъринг менюто.